wybrane kategorie
ZADZWOŃ DO NAS 17 856 71 18
    Strona główna1 » Polityka prywatności

    Polityka prywatności

    Bezpieczeństwo danych osobowych


    Polityka prywatności sklepu internetowego Bartero.pl.

    1. Respektując ustawę o ochronie danych osobowych, zapewniamy bezpieczeństwo i poufność pozyskanych danych
    osobowych podczas rejestracji i zakupów w naszym serwisie.  Wszyscy pracownicy sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.


    2. W naszym sklepie zbieramy następujące dane osobowe:

    Imię i nazwisko – podczas składania zamówienia będziesz proszony o podanie tych danych aby móc  zrealizować zamówienie.
    Adres zamieszkania – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego towaru.
    Nr telefonu – Powiadamiamy telefonicznie o realizacji zamówienia lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak towaru w magazynie proponując korzystne rozwiązanie.
    Adres E-mail – poprzez email wysyłamy potwierdzenie zamówienia, oraz kontaktujemy się z Tobą. Jeżeli zostałeś abonentem naszego newslettera będziemy wysłać do Ciebie informację handlową raz, dwa razy w miesiącu.
    Adres IP– informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).


    3. Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
    • Dokonując zakupu w naszym sklepie bez logowania konta po realizacji takiego zamówienia z naszej bazy usuwamy wszelkie dane mogące zidentyfikować Twoją osobę (imię, nazwisko, adres, nr telefonu, adres email). Pozostaje tylko dokument sprzedaży przechowywany na potrzeby fiskalne.
    • Rejestracja w bazie Klientów – jest dobrowolna. Przechowujemy te dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.
    • Jeśli chcesz być informowany o ciekawych wydarzeniach i ofertach handlowych możesz zostać abonentem newslettera. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili możesz się z niego wypisać.

    4. Każdy Użytkownik naszego serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego serwisu.

    5. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.

    6. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w serwisu internetowego, prześlij e – mail pod adres
    daniel@bartero.pl lub listem poleconym na adres:
     

    Barter" Firma Handlowo-Usługowa Lisowicz Dorota, ul. Lewakowskiego 8, 35-119 Rzeszów

     



    Przejdź do strony głównej